Ons verhaal

SLA is als familiebedrijf ontstaan vanuit onze eigen behoefte. Door reizen, allergieën, maar ook door ziekte, leerden we hoe puur eten een enorm positief effect kan hebben op hoe je je voelt, zowel fysiek als mentaal.

We hadden alleen moeite onze gezonde leefstijl te combineren met een drukbezet stadsleven. Er miste iets. Dat iets bleek SLA: een plek waar je onbezorgd je bord tot op de bodem leeg kan eten. Iedere hap bouwt mee aan jouw gezondheid, en die van de aarde. SLA is voor iedereen die gezonder, schoner en bewuster wil eten en leven.

SLA wil je inspireren en leren hoe lekker gezond eten kan zijn.

Missie

Wij dromen veel over de toekomst. Van onszelf, onze kinderen-op-komst en de natuur om ons heen.

We dromen bij SLA vooral van een wereld waarin iedereen toegang heeft tot puur eten. Wij zijn op missie om gezond en duurzaam eten voor zoveel mogelijk mensen bereikbaar te maken. Zodat iedereen van gezond een gewoonte wil én kan maken.

Toegegeven, dat is een behoorlijk grote droom. Gelukkig is het weer ónze natuur om dromen stap voor stap te realiseren.

Waar je dan begint? Nou, in Nederland. We staan jaarlijks honderden keren voor de vraag: wat zal ik eten? Stel dat je die vraag zo vaak mogelijk invult met biologisch, onbewerkt en lokaal eten. Al die jaren en Nederlanders opgeteld doet veel goeds voor de natuur en jouw gezondheid. A single salad, so many benefits.

 

Kernwaarden

Onderstaande kernwaarden vatten onze missie samen. Zo blijven we doen waar we in geloven, en wat we beloven. Al onze beslissingen, van partners en recepten tot aan het interieur, checken we met wat we écht belangrijk vinden.

Puur

Staat voor transparantie. Wij delen openlijk met wie we samenwerken. In onze keuken voornamelijk dagverse, biologische producten en geen suiker of kunstmatige toevoegingen.

 

Toegankelijk

SLA is die eerste stap om van gezond een gewoonte te maken. Wij willen dat onze salades voor iedereen bereikbaar zijn. Met winkels door heel Nederland realiseren we dit stap-voor-stap.

 

Ontwikkeling

Leren doe je heel je leven. Eten ook. Daarom combineren wij onze lessen continu met de kennis van experts en partners via SLA projecten.

 

Inspiratie

Gezond mag ook inspirerend zijn. Daarom doen we ons best in iedere SLA winkel een inspirerende omgeving te creëren, die de schoonheid van puur eten laat zien.

De SLA geboden

#1

Eet onbewerkte producten
Biologisch of van dichtbij
Het liefst in seizoen

De SLA geboden

#2

Kook wanneer je kan
Beperkt met dierlijk
Overdadig met plantaardig

De SLA geboden

#3

Kies het moment
Dek de tafel
Eet met aandacht

De SLA geboden

#4

Gebruik je lichaam
Stimuleer je geest
Lach iedere dag

De SLA geboden

#5

Eat. Share. Live.

Wie wij zijn

In 2013 openden wij – Jop, Nina en Ida – de eerste SLA-vestiging in Amsterdam. Als familiebedrijf willen we zoveel mogelijk mensen laten proeven, ervaren en delen hoe bewust eten je leven positief beïnvloedt.

Wij geloven namelijk dat je bent wat je eet en dat eten een medicijn kan zijn. SLA is onze manier om met hart, hoofd en handen een omgeving te creëren die inspireert en aanzet tot gezonde gewoontes.

 

Met ons samenwerken?

Werken bij SLA

Het Interieur

De aandacht die wij stoppen in ons eten, zie je terug in de inrichting. Je kunt SLA winkels herkennen aan onze iconische kas, die natuur en groen de stad inbrengt. Samen met de Nicemakers creëren we in iedere vestiging een omgeving waar je samen of alleen, ‘s ochtends of ‘s avonds, in rust of juist snel, een sapje drinkt of salade haalt.

Bekijk onze winkels

Partners

Gelukkig is het steeds makkelijker te weten waar je eten vandaan komt. Om je de moeite van het zelf uitzoeken te besparen, zetten we onze leveranciers – met trots – op een rijtje.

De samenwerkingen zijn net zo gevarieerd als onze saladebar: van doorgewinterde boeren en pionierende importeurs tot familiebedrijven met enorm veel ervaring. Allemaal met dezelfde onstilbare honger om een héél goed product te leveren.

 

 • UDEA

  Udea is een groothandel in biologische levensmiddelen en tevens franchisegever van de biologische supermarktformule Ekoplaza. Samen met leveranciers, producenten, boeren en telers bieden ze producten van de hoogst mogelijke kwaliteit. Daarmee streven ze naar jarenlange relaties op basis van wederzijds respect, continuïteit en wordt er een eerlijke prijs betaald. Door hun ervaring, innovatiekracht en nauwe relatie met de boeren en telers, zijn zij voor ons de perfecte partner voor zowel verse als houdbare producten.

 • ArmedAngels

  In 2007 besloten de oprichters van ARMEDANGELS om de modewereld te veranderen: geen slavernij, chemicaliën & goedkope massaproductie meer. Hun collectie is gemaakt van duurzame materialen en op een eerlijke & milieuvriendelijke wijze geproduceerd. In onze winkels schitteren de SLA-makers in hun prachtige shirts.

 • Gkazas

  De olijfgaard van familie Gkazas ligt in de bergen van Kreta, waar de bodem wordt bemest door geiten en schapen die vrij grazen en de bomen enkel water krijgen uit natuurlijke neerslag. De extra virgine olijfolie is ongefilterd, biologisch, koudgeperst, niet gemengd met andere oliën en zonder toevoegingen: een zuiver en eerlijk familieproduct.

 • WIJ ZIJN KEES

  Vanuit de voorliefde voor beeld en het bedenken en neerzetten van concepten richtten Jitske Hagens en Dorien Dolsma in 2008 wij zijn kees op. Ze zijn verantwoordelijk voor de altijd prachtige food fotografie voor onze website en het SLA kookboek.

 • OATHIE

  Oathie is een ‘broodje’ zonder tarwe(meel). Het wordt gemaakt van ruwe havervlokken voor meer vezels, minder zetmeel en suikers. Extra vezels komen van ontkiemde sojabonen, bessen en noten. Geen suikerpiek, maar langdurige energie.

 • VANMENNO

  Menno bakt desembrood, dat enkel bestaat uit biologisch meel, water, zout en desem. Sinds 2000 gebruikt Menno zijn eigen desemcultuur die hij continu ververst. Menno’s brood bevat geen broodverbeteraars, suiker, vet, melkproducten of E-nummers. Puurder brood bestaat niet.

 • DELIVEROO, FOODORA, UberEATS & THUISBEZORGD

  In Amsterdam, Den Haag, Haarlem en Utrecht komen fietskoeriers je salade razendsnel bij je brengen! Thuis, op kantoor óf in het park. Bestellen kan 7 dagen per week van 11.00 tot 21.00, ons huidige menu bekijk je hier.

 • SINGLE ESTATE COFFEE

  Bij Single Estate Coffee geloven ze in het Direct Trade principe: ze kopen rechtstreeks in bij de koffieboer en importeren en branden zelf. Zo hebben ze altijd grip op de kwaliteit en kunnen ze de boer een écht eerlijke prijs betalen. Aan SLA leveren ze een heerlijke boon van de biologische Finca Ceylan plantage in Guatemala.

 • MARIE-STELLA-MARIS

  De missie van Marie-Stella-Maris is om wereldwijde toegang tot schoon drinkwater. Per product dat verkocht wordt, draagt Marie-Stella-Maris een vast bedrag af om internationale drinkwaterprojecten te ondersteunen.

 • Rebel Kitchen

  Rebel Kitchen produceert ‘rauw’ kokoswater. Het kokoswater wordt gewonnen uit jonge, groene kokosnoten van Filipijnse eilanden, die profiteren van een mineraalrijke (zee)bodem. Unoco kokoswater wordt bewust niet verhit (gepasteuriseerd) om die unieke, natuurlijke voedingswaarde te behouden.

 • Sapje

  Sapje perst gezonde slowjuice groentesapjes uit het seizoen, vol groenten, fruit, specerijen, kruiden en superfoods, afkomstig van lokale biologische leveranciers. Op ons menu staan 3 heerlijke varianten, speciaal voor SLA geperst: de detox, refresh & energize juice.

 • BUMI

  BUMI staat voor biologische, eiwitrijke & plantaardige voeding. Aan SLA leveren ze heerlijke tempeh gemaakt op basis van witte lupine. Goed nieuws voor de liefhebbers: ze zijn druk bezig met het ontwikkelen van producten voor in de supermarkt. Zo is het straks nog makkelijker om ook thuis een plantaardige maaltijd te bereiden.