Ons verhaal

SLA is ontstaan vanuit een onbevredigd verlangen naar groenten. In 2013 ontdekten wij, Nina en Jop, wat gezond eten doet met je lijf, leden en gemoed. Goed eten doet goed voelen en het is ook nog eens heel lekker. En die ervaring wilden wij met de wereld delen. Dus begonnen we SLA. Als trots familiebedrijf werken we elke dag samen met een gemotiveerd team om ons bedrijf in te zetten voor positieve verandering.

Missie

Gezond voor onszelf gaat wat ons betreft hand in hand met gezond voor de wereld. Met SLA willen we onze impact op de aarde verlichten en het iedereen makkelijk maken daaraan mee te doen. En dat lukt behoorlijk! Met plantaardige ingrediënten in de hoofdrol, een praktisch zero-waste keuken en eerlijke samenwerkingen zetten we belangrijke stappen. En iedereen die SLA eet, doet eraan mee. Gewoon aan tafel, met je bord. Alles voor een kleine impact op de wereld en een grote impact op jezelf.

Kernwaarden

Onderstaande kernwaarden vatten onze missie samen. Zo blijven we doen waar we in geloven, en wat we beloven. Al onze beslissingen, van partners en recepten tot aan het interieur, checken we met wat we écht belangrijk vinden.

Puur

Staat voor transparantie. Wij delen openlijk met wie we samenwerken. In onze keuken voornamelijk dagverse, biologische producten en geen suiker of kunstmatige toevoegingen.

 

Toegankelijk

SLA is die eerste stap om van gezond een gewoonte te maken. Wij willen dat onze salades voor iedereen bereikbaar zijn. Met winkels door heel Nederland realiseren we dit stap-voor-stap.

 

Ontwikkeling

Leren doe je heel je leven. Eten ook. Daarom combineren wij onze lessen continu met de kennis van experts en partners via SLA projecten.

 

Inspiratie

Gezond mag ook inspirerend zijn. Daarom doen we ons best in iedere SLA winkel een inspirerende omgeving te creëren, die de schoonheid van puur eten laat zien.

Het Interieur

De aandacht die wij stoppen in ons eten, zie je terug in de inrichting. Je kunt SLA winkels herkennen aan onze iconische kas, die natuur en groen de stad inbrengt. Samen met de Nicemakers creëren we in iedere vestiging een omgeving waar je samen of alleen, ‘s ochtends of ‘s avonds, in rust of juist snel, een sapje drinkt of salade haalt.

Bekijk onze winkels

Partners

Gelukkig is het steeds makkelijker te weten waar je eten vandaan komt. Om je de moeite van het zelf uitzoeken te besparen, zetten we onze leveranciers – met trots – op een rijtje.

De samenwerkingen zijn net zo gevarieerd als onze saladebar: van doorgewinterde boeren en pionierende importeurs tot familiebedrijven met enorm veel ervaring. Allemaal met dezelfde onstilbare honger om een héél goed product te leveren.

 

 • Solstice Blends

  Bij Solstice Blends wilden ze iets maken dat op een natuurlijke manier een voedings- en gezondheid boost kan geven. Zo is deze kleurrijke productlijn ontstaan. Een perfecte combinatie van natuurlijke ingrediënten. Ze geven je dezelfde boost als koffie en voeden tegelijkertijd je lichaam. De blends van Solstice Blends zijn 100% natuurlijk, helemaal veganistisch, en glutenvrij. dat maken deze latte’s extra lekker en verantwoord.

 • de Nieuwe Melkboer

  Soja van Nederlandse bodem. Twee broers uit Enschede besloten de melkveehouderij van hun ouders gaandeweg om te toveren tot plantaardige melkmakerij. Daar maken ze nu de lekkerste sojamelk en bij SLA gebruiken wij dit voor onze vegan sojayoghurt dressings.

 • Senza

  Senza startte in 2015 vanuit de vraag waarom we op zoveel plekken nog slechte thee drinken. Zo begonnen ze met hun missie om met hetzelfde gemak, échte thee overal toegankelijk te maken. Dit door de mooiste losse theeën te zoeken en hier de meest spannende blends mee te creëren.

 • Wilder Land

  Wilder Land thee is duurzame (on)kruiden thee van eigen bodem. Inheemse (on)kruiden worden ingezaaid in akkers en weiden, waarbij de ene helft geplukt wordt voor thee, en de andere helft blijft over voor bestuivend en andere insecten. Goed voor de biodiversiteit en ontzettend lekker.

 • Steans Beans

  Bij SLA gebruiken we bonen van Steans Beans. Zij werken alleen maar samen met kleinere boeren uit het oosten van Afrika, die een eerlijk loon krijgen en comfortabel kunnen wonen.

 • Butcha Kombucha SLA

  Butcha

  Butcha Kombucha wordt in Amsterdam gebrouwen door de jongens van Brandt & Levie. Bij SLA verkopen we de Gember & Kaffir limoen variant. Om dit drankje te maken, brouwen ze de basis door kombucha 3 weken te fermenteren. Na 3 weken voegen ze gember, jasmijn thee, peper en limoen toe voor de verfrissende smaak.