Ons verhaal

SLA ontstaan vanuit een onbevredigd verlangen naar groenten. In 2013 ontdekten wij, Nina en Jop, wat gezond eten doet met je lijf, leden en gemoed. Goed eten doet goed voelen en het is ook nog eens heel lekker. En die ervaring wilden wij met de wereld delen. Dus begonnen we SLA. Als trots familiebedrijf werken we elke dag samen met een gemotiveerd team om ons bedrijf in te zetten voor positieve verandering.

Missie

Gezond voor onszelf gaat wat ons betreft hand in hand met gezond voor de wereld. Met SLA willen we onze impact op de aarde verlichten en het iedereen makkelijk maken daaraan mee te doen. En dat lukt behoorlijk! Met plantaardige ingrediënten in de hoofdrol, een praktisch zero-waste keuken en eerlijke samenwerkingen zetten we belangrijke stappen. En iedereen die SLA eet, doet eraan mee. Gewoon aan tafel, met je bord. Alles voor een kleine impact op de wereld en een grote impact op jezelf.

 

Kernwaarden

Onderstaande kernwaarden vatten onze missie samen. Zo blijven we doen waar we in geloven, en wat we beloven. Al onze beslissingen, van partners en recepten tot aan het interieur, checken we met wat we écht belangrijk vinden.

Puur

Staat voor transparantie. Wij delen openlijk met wie we samenwerken. In onze keuken voornamelijk dagverse, biologische producten en geen suiker of kunstmatige toevoegingen.

 

Toegankelijk

SLA is die eerste stap om van gezond een gewoonte te maken. Wij willen dat onze salades voor iedereen bereikbaar zijn. Met winkels door heel Nederland realiseren we dit stap-voor-stap.

 

Ontwikkeling

Leren doe je heel je leven. Eten ook. Daarom combineren wij onze lessen continu met de kennis van experts en partners via SLA projecten.

 

Inspiratie

Gezond mag ook inspirerend zijn. Daarom doen we ons best in iedere SLA winkel een inspirerende omgeving te creëren, die de schoonheid van puur eten laat zien.

Het Interieur

De aandacht die wij stoppen in ons eten, zie je terug in de inrichting. Je kunt SLA winkels herkennen aan onze iconische kas, die natuur en groen de stad inbrengt. Samen met de Nicemakers creëren we in iedere vestiging een omgeving waar je samen of alleen, ‘s ochtends of ‘s avonds, in rust of juist snel, een sapje drinkt of salade haalt.

Bekijk onze winkels

Partners

Gelukkig is het steeds makkelijker te weten waar je eten vandaan komt. Om je de moeite van het zelf uitzoeken te besparen, zetten we onze leveranciers – met trots – op een rijtje.

De samenwerkingen zijn net zo gevarieerd als onze saladebar: van doorgewinterde boeren en pionierende importeurs tot familiebedrijven met enorm veel ervaring. Allemaal met dezelfde onstilbare honger om een héél goed product te leveren.

 

 • SLA Pick up service Bitz

  Bitz

  Via de pick up service van Bitz bestel je via ilovesla.store jouw favoriete maaltijd, geef je aan in welke winkel en op welk tijdstip je het wil ophalen. Zo hoef je bij SLA nooit meer in de rij te staan! Bestellen kan 7 dagen per week van 11:00-21:00.

 • Butcha Kombucha SLA

  Butcha

  Butcha Kombucha wordt in Amsterdam gebrouwen door de jongens van Brandt & Levie. Bij SLA verkopen we de Bloedsinaasappel & Bergamot variant. Om dit drankje te maken, brouwen ze de basis door kombucha 3 weken te fermenteren. Na 3 weken brouwen voegen ze koud geperste bloedsinaasappelsap, bergamot en een beetje rode peper toe voor de verfrissende smaak.

 • Gold & Green

  Vier jaar geleden zijn twee Finse dames begonnen aan een nieuw avontuur. Met de overtuiging dat de lat van plantaardige proteïne bronnen hoger kon worden gelegd dan de vleesvervangers die nu in de schappen liggen, hebben Maija Itkonen en Reetta Kivelä uit Finland aan hun keukentafel een nieuw product ontwikkeld: Pulled Oats.

  Pulled oats bevat alle essentiële aminozuren, is veganistisch, sojavrij, bevat meer eiwitten dan kip en heeft een unieke bite voor de plantaardige keuken. Na een succesvolle start in Finland is het nu ook verkrijgbaar bij SLA. Kom jij ‘m binnenkort proeven?

 • UDEA

  Udea is een groothandel in biologische levensmiddelen en tevens franchisegever van de biologische supermarktformule Ekoplaza. Samen met leveranciers, producenten, boeren en telers bieden ze producten van de hoogst mogelijke kwaliteit. Daarmee streven ze naar jarenlange relaties op basis van wederzijds respect, continuïteit en wordt er een eerlijke prijs betaald. Door hun ervaring, innovatiekracht en nauwe relatie met de boeren en telers, zijn zij voor ons de perfecte partner voor zowel verse als houdbare producten.

 • Gkazas

  De olijfgaard van familie Gkazas ligt in de bergen van Kreta, waar de bodem wordt bemest door geiten en schapen die vrij grazen en de bomen enkel water krijgen uit natuurlijke neerslag. De extra virgine olijfolie is ongefilterd, biologisch, koudgeperst, niet gemengd met andere oliën en zonder toevoegingen: een zuiver en eerlijk familieproduct.

 • WIJ ZIJN KEES

  Vanuit de voorliefde voor beeld en het bedenken en neerzetten van concepten richtten Jitske Hagens en Dorien Dolsma in 2008 wij zijn kees op. Ze zijn verantwoordelijk voor de altijd prachtige food fotografie voor onze website en het SLA kookboek.

 • VANMENNO

  Menno bakt desembrood, dat enkel bestaat uit biologisch meel, water, zout en desem. Sinds 2000 gebruikt Menno zijn eigen desemcultuur die hij continu ververst. Menno’s brood bevat geen broodverbeteraars, suiker, vet, melkproducten of E-nummers. Puurder brood bestaat niet.

 • SLA Uber Eats

  UberEATS

  In Amsterdam, Den Haag, Haarlem en Utrecht komen fietskoeriers je salade razendsnel bij je brengen! Thuis, op kantoor óf in het park. Bestellen kan 7 dagen per week van 11.00 tot 21.00, ons huidige menu bekijk je hier.

 • SINGLE ESTATE COFFEE

  Bij Single Estate Coffee geloven ze in het Direct Trade principe: ze kopen rechtstreeks in bij de koffieboer en importeren en branden zelf. Zo hebben ze altijd grip op de kwaliteit en kunnen ze de boer een écht eerlijke prijs betalen. Aan SLA leveren ze een heerlijke boon van de biologische Finca Ceylan plantage in Guatemala.

 • MARIE-STELLA-MARIS

  De missie van Marie-Stella-Maris is om wereldwijde toegang tot schoon drinkwater. Per product dat verkocht wordt, draagt Marie-Stella-Maris een vast bedrag af om internationale drinkwaterprojecten te ondersteunen.

 • Rebel Kitchen

  Rebel Kitchen produceert ‘rauw’ kokoswater. Het kokoswater wordt gewonnen uit jonge, groene kokosnoten van Filipijnse eilanden, die profiteren van een mineraalrijke (zee)bodem. Unoco kokoswater wordt bewust niet verhit (gepasteuriseerd) om die unieke, natuurlijke voedingswaarde te behouden.

 • Sapje

  Sapje perst gezonde slowjuice groentesapjes uit het seizoen, vol groenten, fruit, specerijen, kruiden en superfoods, afkomstig van lokale biologische leveranciers. Op ons menu staan 2 heerlijke varianten, speciaal voor SLA geperst: de detox & energize juice.

 • BUMI

  BUMI staat voor biologische, eiwitrijke & plantaardige voeding. Aan SLA leveren ze heerlijke tempeh gemaakt op basis van witte lupine. Goed nieuws voor de liefhebbers: ze zijn druk bezig met het ontwikkelen van producten voor in de supermarkt. Zo is het straks nog makkelijker om ook thuis een plantaardige maaltijd te bereiden.