SLA Wintermenu 2017

Na een korte kerstbreak hebben wij ontzettend veel zin om 2017 in te gaan met een wel heel lekker wintermenu! Met 9 nieuwe salades boordevol seizoensgroenten. Nieuw zijn de veggie bowls en natuurlijk mogen ook deze keer vegan taartjes en stevige maaltijdsoepen niet ontbreken. We zien jullie heel graag 2 januari!

SLA CLASSICS & SEIZOENSSALADES

Elk menu keren er weer een paar SLA-klassiekers terug in een nieuw seizoensjasje. Zo maken we de FALAFEL deze keer met bloemkool en is de PROTEIN POWER BOWL extra winters met geroosterde kikkererwten, boerenkool en zoete aardappel. Ook de KIP GADO GADO salade maakt een comeback, ditmaal in combinatie met zwarte rijst, atjar en een dressing van pinda, chilipeper & tamari.

Helemaal nieuw zijn de POMPOENBURGTJES MET PARMEZAAN, OOSTERSE TEMPEH MET FIVE-SPICE en JAPANSE MISO BOWL met oa zwarte rijst, geroosterde aubergine met sesam & miso, geroosterde pompoen, ingelegde wortel & radijs en enoki paddenstoelen. Wij mochten deze laatste al proeven en deze bijzondere salade wordt vast en zeker één van de grote winter favorieten!

EAT THE RAINBOW: VEGGIE BOWLS

Nieuw op ons menu en ideaal wanneer je even geen zin hebt in een salade maar wel in een grote bowl met groenten! Kies uit de HUMMUS BOWL, AVOCADO BOWL of BUMI TEMPEH BOWL met oa mungbonen, zwarte rijst, zoete aardappel met kokos, gestoofde rode kool, bloemkool met kurkuma, Indonesische tempeh, zoete aardappelhummus & koriander.

SOEP ALS BIJGERECHT OF MAALTIJD

Deze winter staan er drie soepen op het menu die je in 3 verschillende varianten bestelt: klein, medium en groot als maaltijdsoep. Bij deze laatste zit altijd extra graan/zaad/peul, groenten & toppings. Zo is de INDIASE DAL super lekker met extra geroosterde pompoen en geroosterde kikkererwten met boerenkool. Bij de POMPOEN & KOKOS soep doen we een extra schep beluga linzen en gestoomde broccoli en de DU PUYLINZEN & PADDENSTOELEN soep is heerlijk in combinatie met mungbonen, geroosterde knolselderij, een gekookt eitje & Parmezaanse kaas.

NATUURLIJK ZOET

Uiteraard staan er op de kaart ook weer heerlijke vegan desserts! Die je natuurlijk ook heel prima kan eten als ontbijt of tussendoortje.. Van ons zoet kan je namelijk met een heel gerust hart genieten, alles is vegan en gezoet met natuurlijke suikers. Kom deze winter langs voor de RAW CHOCO CHIA CAKE, RAW CHERRY & CHOCOLATE CHEESECAKE of STICKY TOFFEE PUDDING. En natuurlijk zijn ook de CASHEWREEP met sinaasappel & walnoot en het POMPOENBROOD van de partij.

Allemaal extra lekker met een kop koffie, kruidenthee of de nieuwe HOT CHOCOLATE, MATCHA SOJA LATTE en GOLDEN TURMERIC ALMOND MILK.

Fotografie: wij zijn kees


Bekijk snel het gehele wintermenu.

Behoefte aan een frisse start in het nieuwe jaar? Doe dan mee met SLA DETOX DAYS: een driedaags all-in detox programma boordevol gezond en lekker eten, bij jou thuis bezorgd.

 

 

 

 

Vorig artikel
SLA leverancier: Single Estate Coffee
Volgend artikel
Onze missie, onze producten, onze keuzes.