SLA x ARMEDANGELS

Waar wij dromen van een wereld waarin iedereen toegang heeft tot gezond, puur en duurzaam eten streeft het Duitse modemerk ARMEDANGELS deze idealen na in de kledingindustrie: hun collectie is gemaakt van duurzame materialen en op een eerlijke en milieuvriendelijke wijze geproduceerd. Sinds kort schitteren onze SLA-makers in prachtige ARMEDANGELS shirts en daar zijn we trots op!

ARMEDANGELS

In 2007 besloten de oprichters van ARMEDANGELS om de kledingindustrie te veranderen. Geïnspireerd door hun liefde voor mooie producten en tegelijkertijd geschrokken door de erbarmelijke omstandigheden binnen de kledingindustrie wilden ze de grote spelers op de markt laten zien dat het ook anders kan:

Geen slavernij, chemicaliën & goedkope massaproductie meer. En met succes, met elk jaar vier nieuwe collecties zijn ze inmiddels één van de grootste fair-fashion merken in Duitsland.

PRODUCTIE & WERK OMSTANDIGHEDEN

Het vergt heel wat tijd en zweet om kleding te produceren omdat er in het proces veel mensen betrokken zijn. ARMEDANGELS zorgt ervoor dat alle mensen die meewerken dit in eerlijke omstandigheden kunnen doen. Of het nou gaat om de katoenboer in India, de naaister in Turkije of de designer in Duitsland. En dat is een hele uitdaging in een kledingindustrie die verre van transparant is. Met veel hard werken en hulp van organisaties als Fairtrade, GOTS en Fair Wear Conditions komen ze elke dag weer verder, stap voor stap.

DUURZAME MATERIALEN & PRODUCTEN

Naast de werkomstandigheden heeft de kledingindustrie ook een grote invloed op het milieu. ARMEDANGELS gebruikt daarom enkel duurzame materialen als biologisch katoen, biologisch linnen, biologisch wol, TENCEL®, Lenzing Modal® en gerecycled polyester. Ze verkiezen stijlvolle en tijdloze designs boven de laatste trends, met als resultaat kledingstukken van een hoogwaardige kwaliteit die meerdere seizoenen mee gaan.

Meer lezen over ARMEDANGELS of benieuwd naar de nieuwste collectie? Neem dan snel een kijkje op hun website.

Vorig artikel
SLA recept: geroosterde kikkererwten met ras el hanout
Volgend artikel
SLA Lentemenu 2016