Salade van de maand: SLA x MOVEMENT ON THE GROUND

In mei gaan de opbrengsten van de maandsalade naar The Giving Food Truck, een mobiele voedselwagen die wordt gerund door stichting Movement On The Ground, waarmee ze duizenden vluchtelingen op het Griekse eiland Lesbos voorzien van een warme en gezonde maaltijd. Van de opbrengsten van 1 maandsalade kan The Giving Food Truck 1 maaltijd verzorgen op Lesbos, a meal for a meal dus!

Movement on the ground

Movement on the Ground zet zich al 2 jaar met man en macht in voor vluchtelingen op het Griekse eiland Lesbos. Wat ooit begon als een kleinschalige reddingsactie is uitgegroeid tot een hele organisatie en inmiddels zetten ze zich in de breedste zin in om het leven in het Kara Tepe opvangkamp draaglijker te maken. Zo organiseren ze naast de Giving Food Truck ook community avonden voor moeders en voetbaltoernooien voor kinderen, en proberen ze een betere infrastructuur en scholing op te zetten. En dat is heel hard nodig, want de meeste vluchtelingen zitten langer dan een jaar vast in het kamp voor ze hun weg naar een andere bestemming in Europa kunnen vervolgen.

Extra steun in mei

Movement on the Ground kan in mei alle extra steun gebruiken omdat eind deze maand de Ramadan begint. Veel vluchtelingen eten dan weinig en het is rond deze tijd extra belangrijk dat ze elke dag een voedzame & lekkere maaltijd krijgen. The Giving Food Truck zorgt daarom elke dag voor maaltijden na zonsondergang en de vrijwilligers brengen deze na middernacht rond bij alle tenten. De Syrische chef Jay Assad verbleef zelf in zo’n kamp en legt uit aan Bedrock Magazine uit waarom de Ramadan zo’n belangrijke maand is, ook in Kara Tepe.

Wij hopen met SLA een klein steentje bij te kunnen dragen deze aan deze fantastische organisatie + actie en hopen heel veel lekkere maandsalades te verkopen!

‘Een Syrisch geïnspireerde salade met schapenfeta, kikkererwtenhummus & granaatappelpitjes.’

Romaine
Parelgort met zonnebloempitjes
Tomaat
Geroosterde wortel
Bloemkool met kurkuma
Schapenfeta
Kikkererwtenhummus
Granaatappelpitjes

dressing: tahin, sinaasappel, koriander, olijfolie & komijn

 

De Stichting Movement on The Ground reageert op de humanitaire crisis die van grote invloed is op onschuldige mannen, vrouwen en kinderen die gedwongen hun huis en land moeten verlaten vanwege klimaatverandering, armoede en oorlog. Movement On The Ground kijkt waar hulp nodig is en spreekt haar netwerk van logistieke, financiële en structurele partners aan om gronding en zonder twijfel in de behoeftes van de getroffen mensen te voorzien. Door op een innovatieve en duurzame manier naar vluchtelingenkampen te kijken, reageert Movement On The Ground anders en menselijker op de Europese vluchtelingencrisis.

Meer lezen?
www.movementontheground.com
www.thegivingfoodtruck.nl 

 

Vorig artikel
Salade van de maand: SLA x Arie Boomsma
Volgend artikel
Het SLA Koningsonbijt