Playlist van de maand – Michiel

Muziek vinden we bij SLA heel belangrijk, zo hebben we verschillende playlists voor ieder moment op de dag. We beginnen de dag graag met een kop koffie en relaxte blues, en voor in de middag hebben we de perfecte up-tempo lijst om je 4-uurs dip te overleven. Geregeld wordt er gevraagd welke nummers er op staan en of de afspeellijsten openbaar zijn, en natuurlijk delen we die graag! Daarom kun je alles vanaf nu beluisteren op Kollekt.FM. En we hebben nog een primeur, de playlist van de maand: elke keer samengesteld door een werknemer van SLA, met als eerste bedrijfsleider Michiel die het spits afbijt.

 

Wie ben je en wat doe je zoal behalve werken bij SLA?

Hoi, ik ben Michiel, bedrijfsleider van de Westerstraat.
Naast 4 dagen SLA ben ik vooral bezig met fotograferen en muziek maken met mijn bandje Eki Woods. Op een lazy day vind ik het heerlijk om foto’s te bewerken of met planten bezig te zijn. Mijn huis is een kleine jungle en ik wil geen planten dood laten gaan. Mijn potjes- en potgrondvoorraad is altijd aangevult om ze eerste hulp te bieden. Ook ga ik graag met vrienden naar tweedehands zaakjes of testen we vegan-restaurantjes.

Hoe ziet je Spotify-lijst eruit?

Ik hou van een balans in emotie, niemand is altijd blij of gezellig. Ook de mineur kant mag er zijn. De lijst weerspiegelt dat, er zitten daarom ook wat melancholische nummers bij (iets wat ik mis in de huidige lijst) maar ook genoeg vrolijkere nummers hoor!

Tijdens mijn eerste bezoek aan SLA was ik verliefd op de afspeellijst die toen op stond en vooral uit singer-songwriters bestond, dat gevoel probeer ik nu een beetje terug te halen.

Drie nummers uit je lijst uitgelicht:

Mag ik er echt maar drie? Ik kan over bijna ieder nummer wel wat vertellen!!
Oké dan, komt ie:

All I Need – Air, dit nummer kwam in de jaren ’90 vaak op MTV voorbij, met een videoclip waarbij veel over het nummer heen werd gesproken. Ik vond het heel stoer dat ze dat durfden te doen omdat de muziek daardoor ietwat op de achtergrond kwam te staan. Het nummer zelf is zo prachtig dat ik het zelf echt iedere week wel opzet. Het verveelt me echt nooit.

The High Road – Broken Bells, de zanger van dit duo is ook de zanger van The Shins, een van mijn favoriete bands. Het leuke aan dit duo-project is dat het een typische Shins sound heeft, maar dan veel elektronischer. Vroeger moest ik niets van dat elektronische hebben, maar tegenwoordig vind ik het echt heel fijn om naar te luisteren.

Ongeveer – Eefje de Visser, Eefje is een echte woordenfee, ze maakt prachtige teksten, volledig in het Nederlands zonder dat het zo typisch Nederlands klinkt. ‘Ongeveer’ vind ik toch wel een van haar beste nummers. De gitaar, haar stem en het hele gevoel dat eronder zit laat zien dat muziek zoveel groter is dan alleen maar een nummer.

Wat is jouw SLA guilty pleasure?

Ik heb een nummer van Melanie C erin gestopt. Ja, Sporty Spice ja! Haha, ik was vroeger toch best wel Spice-fan, en het nummer Loving You Better is eigenlijk best te gek!

En wat gaat er op tijdens het schoonmaken als de deuren eenmaal dicht zijn?

Het liefst zet ik dan de CD op van Gotye – Making Mirrors, of iets van Mumford & Sons; lekker hard, daar poets ik heel goed op!

SLA volg je nu op Kollekt.FM.

Vorig artikel
SLA Hoog Catharijne is open!
Volgend artikel
Salade van de maand: SLA x Delight