SLA Sounds – De afspeellijst van Noor

Muziek vinden we bij SLA heel belangrijk, zo hebben we verschillende playlists voor ieder moment op de dag. Zo beginnen we graag met een kop koffie en relaxte blues, en voor in de middag hebben we de perfecte up-tempo lijst om de 4-uurs dip te overleven. Geregeld wordt er gevraagd welke nummers er op staan en waar je onze afspeellijsten kan terugvinden, en natuurlijk delen we die graag! Daarom kun je alles vanaf nu beluisteren op Kollekt.FM. Deze nieuwe lijst is samengesteld door bedrijfsleider Noor.

 

Wie ben je en wat doe je zoal behalve werken bij SLA?

Hoi, ik ben Noor en zette me in als SLA-maker en later als bedrijfsleider van SLA Zuidas. Buiten werktijd kan ik mijn energie kwijt in het maken en luisteren van muziek (ik speel gitaar) of adem ik juist nieuwe energie in bij hot yoga. In het weekend sta ik graag in de keuken. Of op de dansvloer. Verder deed ik onlangs de ontdekking dat ik in plaats van het verzamelen van unieke dingen voor in huis of mooie kleding, juist heel blij word van ontspullen. Het ‘meer is niet altijd beter’ principe, zeg maar. Opruimen, loslaten en ruimte maken voor nieuwe energie. De inspiratie hiervoor was de documentaire Minimalism. Snel daarna stond ik met meer dan acht vuilniszakken kleding en andere prullaria op de IJHallen. Van het grootste deel wist ik niet eens meer dat ik ze had, dat vond ik best wel schokkend. De rest heb ik gedoneerd aan een goed doel. Ik heb me nog nooit zo opgeruimd gevoeld. ; )

 

Hoe ziet je Spotify-lijst eruit?

Mijn playlist is een mix van oude en nieuwe muziek, van bluesy sounds tot alternatieve indierock, van Nederlandse bodem tot Zuid-Amerikaans. Ik denk dat de playlist zich uiteindelijk vooral kenmerkt door wat onbekendere of nieuwere sounds, om zo ook klanten kennis te laten maken met deze muziek. Verder vond ik het belangrijk dat het een mix is van mijn persoonlijke smaak en tegelijkertijd past bij de identiteit van SLA.

 

Drie nummers uit je lijst uitgelicht:

Een heel fijn nummer vind ik The Doors Of Your Mind, van de Amsterdamse band MY BABY. Voor het eerst maakte ik kennis met het sjamanistische trio (zoals ze zichzelf noemen) op Vlieland tijdens Into The Great Wide Open. Hun muziek zit vol met psychedelische, blues- en funkinvloeden. Een beetje gekke muziek, maar vooral super gaaf.

Een andere artiest de moeite waard om verder te beluisteren is Rodrigo Amarante. Ik maakte kennis met zijn muziek door de serie Narcos, waarvoor de Braziliaanse zanger de soundtrack Tuyo schreef. De serie speelt zich af in Zuid-Amerika in de jaren tachtig, een genot om naar te kijken, als ik zijn muziek luister herleef ik weer diezelfde sfeer.

Tot slot de jaren zestig hit Sunny van Bobby Hebb. Dit nummer is niet stuk te krijgen, elke versie lijkt wel goed, het is dan ook het meest gecoverde nummer ter wereld. Hij schreef dit nummer trouwens niet over een meisje, wat veel mensen denken, maar gewoon om zichzelf moed in te zingen. Iets dat we allemaal wel eens moeten doen.

Omdat ik het zo’n vrolijk nummer vind, heb ik de uitvoering van Marvin Gaye ook in de playlist gezet, zo komt ‘ie stiekem twee keer langs.

 

Wat is jouw SLA guilty pleasure?

Het menu van SLA verandert mee met het seizoen, dat betekent dat de bar nu herfstgroenten kleurt. Met stip op één staat wat mij betreft dan ook de salade najaarsgroenten met truffeldressing. Op dagen dat ik heel hard heb gewerkt upgrade ik ‘m stiekem met artisjokharten, geitenkaas en vers gebrande noten. De vermoeidheid in mijn benen ben ik dan spontaan vergeten. ; )

 

En wat gaat er op tijdens het schoonmaken als de deuren eenmaal dicht zijn?

Naast soul, blues en indierock, ben ik groot fan van elektronische muziek. Niet ideaal als achtergrondmuziek wanneer je geniet van een salade of stevige maaltijdsoep, maar daartegen de perfecte schoonmaakmuziek. Als de we deuren sluiten zet ik bijvoorbeeld graag Imali – Black Motion op, of Ene Nyame Nam A Mensuro – Henrik Schwarz. Verder is Fred Freddy’s Drop altijd een goede oppepper tijdens zo’n laatste uurtje sluiten.

SLA volg je nu op Kollekt.FM

Vorig artikel
De ‘SLA easy’ buitenbeentjes koop je nu in onze winkels met 50% korting!
Volgend artikel
SLA x Dotan: ‘7 Layers’ maandsalade