Salade van de maand: SLA x Delight

Deze maand heeft Delight Yoga een Ayurvedische salade voor ons samengesteld met frisse en verkoelende ingrediënten, precies wat je lichaam nodig heeft in de zomer. En nog leuker, bij de salade krijg je een voucher voor een gratis yogales in Den Haag of Amsterdam én maak je kans om een Ayurveda cursus te winnen twv €675,-!

Het Pitta Seizoen

We zitten midden in de zomer, wat in de Ayurveda ook wel het Pitta seizoen genoemd wordt. Pitta is een combinatie van vuur & water elementen wat ervoor zorgt dat we interne hitte opbouwen, in zowel ons fysieke lichaam als onze geest. Deze hitte kan zich uiten in verschillende symptomen als maagzuur, diarree, huiduitslag, brandende of prikkende ogen en hoofdpijn maar het kan ook zijn dat je je wat geïrriteerd of ongeduldig voelt. Om Pitta te balanceren moeten we keuzes maken die een verkoelende en stabiliserende werking hebben en daarbij speelt voeding een grote rol.

Victoria Hyndman, Delight Yoga’s Ayurveda expert, heeft voor ons daarom speciaal een zomersalade samengesteld die licht verteerbaar is en een verkoelende werking heeft op onze verhitte spijsvertering:

Andijvie
Courgettenoedels
Gestoomde venkel
Geraspte rode biet & wortel met sesam
Kalamata olijven
Groene kruiden hummus
Pompoen- & zonnebloempitten

Dressing: groene kruiden, spirulina, citroen, knoflook & olijfolie

‘A Foundation On Ayurveda’ cursus

In deze 50-urige Yoga & Ayurveda cursus ervaar je hoe we allemaal bestaan ​​uit de vijf grote elementen van de natuur: de pancha maha bhutas (ether, lucht, vuur, water &  aarde) en hoe je door te leven in overeenstemming met deze natuurwetten jouw ‘optimale zelf’ ontdekt. Meer over Ayurveda en deze cursus lees je hier.

Bij de salade krijg je een flyer waarmee je kans maakt om deze cursus te winnen én je aan kan melden voor een gratis proefles bij Delight Yoga in Amsterdam of Den Haag!

 

Vorig artikel
Playlist van de maand – Michiel
Volgend artikel
SLA Zomermenu 2017