SLA Recept – Raw Salted Caramel Cheesecake

Op ons menu staan altijd een paar vegan en glutenvrije taarten. Ideaal voor wanneer je een intolerantie hebt of simpelweg gezond wilt eten, ze zijn namelijk vrij van geraffineerde suikers en bevatten voedzame ingrediënten als noten, rauwe cacao, kokos & fruit. Niks om je druk over te maken dus, alleen maar om van te genieten!

In ons kookboek hebben we een aantal taart recepturen gedeeld, waaronder deze Raw Salted Caramel Cheesecake. Dit taartje werd al snel favoriet bij onze klanten, hij is heerlijk romig en vaak geloven mensen bijna niet dat hij echt veganistisch is. Wanneer we dan vertellen dat de vulling van o.a. cashewnoten en courgette wordt gemaakt kijken ze nog gekker op.. Kortom, deze taart moet je geproefd hebben! Ga langs bij één van onze winkels of maak hem zelf thuis.

INGREDIëNTENLIJST

Bodem
100 gr pecannoten
20 gr kokosmeel
1 snufje Himalayazout
1 el witte amandelpasta
2 el ahornsiroop
2 el kokosolie (gesmolten)

Vulling
200 g ongezouten cashewnoten
90 g geschilde courgette
65 gr rijstsiroop
45 ml amandelmelk
1 vanillestokje (merg er uitgeschraapt)
1 el citroensap
1 klein snufje Himalayazout
155 ml kokosolie (gesmolten)

Karamel
200 gr Medjouldadels
75 ml ahornsiroop
4 el witte amandelpasta
1/2 vanillestokje (merg er uitgeschraapt)
1 kleine tl Himalayazout
75 ml kokosolie (gesmolten)

Stap 1

Laat de cashewnoten voor de vulling en de dadels voor de karamel minimaal 6 uur in aparte kommen weken in ruim water, maar het liefst een hele nacht. Maal de pecannoten samen met het kokosmeel en het Himalayazout fijn in de keukenmachine.Voeg dan, terwijl de keukenmachine draait, de amandelpasta, ahornsiroop en uiteindelijk de gesmolten kokosolie toe. Meng alles goed tot er een structuur van nat zand ontstaat. Bedek de bodem van de springvorm (20 cm) met bakpapier en plaats de ring erop. Doe vervolgens de ingrediënten voor de bodem in de vorm, verdeel deze gelijkmatig en druk de bodem goed aan. Zet de springvorm in de ijskast.

Stap 2

Spoel de geweekte cashewnoten af en laat ze even uitlekken in een zeef. Schil en snijd de courgette in kleine stukjes, doe deze samen met de geweekte cashewnoten in de keukenmachine en laat deze draaien totdat er een gladde massa is ontstaan. Voeg nu de rijstsiroop, amandelmelk, vanillemerg, citroensap en zout toe. Doe als laatste, terwijl de keukenmachine draait, de kokosolie erbij. Laat hem aanstaan tot het geheel smeuïg en glad is en schenk het vervolgens op de springvorm met de bodem. Zet nu de taart 1 uur in de vriezer voor je de karamel eroverheen schenkt.

Stap 3

Laat de Medjouldadels uitlekken en doe ze samen met ahornsiroop, amandelpasta, vanillemerg en Himalayazout in de keukenmachine of blender. Maal dit helemaal glad en voeg als laatste de gesmolten kokosolie toe. Schenk de karamel gelijkmatig over de cheesecake en bewaar hem koud. Je kunt er na ongeveer 6 uur mooie stukken van snijden.

Recept: Ida de Haart.
Het SLA kookboek bestel je hier.

zoet_salted_caramel_cheesecake_2093 kopie

 

Vorig artikel
SLA Lentemenu 2016
Volgend artikel
SLA Wintermenu 2016