Nieuw! De zomersalade van Delight Yoga

We hebben deze maand een super leuke samenwerking met onze partner Delight Yoga! Zij hebben voor ons een nieuwe salade van de maand samengesteld met veel lichte en verkoelende ingrediënten, oftewel helemaal zomerproof. En nog leuker, bij deze salade krijg je een voucher voor een gratis yogales in Den Haag of Amsterdam.

 

We zitten midden in de zomer, wat in de Ayurveda ook wel het Pitta seizoen genoemd wordt. Pitta is een combinatie van vuur & water elementen wat ervoor zorgt dat we interne hitte opbouwen, in zowel ons fysieke lichaam als onze geest. Deze hitte kan zich uiten in verschillende symptomen als maagzuur, diarree, huiduitslag, brandende of prikkende ogen en hoofdpijn maar het kan ook zijn dat je je wat geïrriteerd of ongeduldig voelt. Om Pitta te balanceren moeten we keuzes maken die een verkoelende en stabiliserende werking hebben en daarbij speelt voeding een grote rol.

Victoria Hyndman, Delight Yoga’s Ayurveda expert, heeft voor ons daarom speciaal een zomersalade samengesteld die licht verteerbaar is en een verkoelende werking heeft op onze verhitte spijsvertering.

Wil je meer weten over Pitta? Kijk dan dit filmpje van The House of Yoga waarin Victoria meer over deze dosha vertelt. En wanneer je merkt dat je wat extra verkoeling kan gebruiken biedt ook yoga een uitkomst, zoals deze rustige Vinyasa practice. Of doe mee bij één van de Delight Yoga studio’s, want bij deze salade krijg je een voucher voor een gratis les cadeau.

Delight Yoga’s zomersalade

eikenbladsla
quinoa
gemarineerde venkel
artisjok
kikkererwten hummus
limoen
zwarte peper
dille & peterselie

Dressing:cashewnoten, kappertjes, mosterd, citroen & olijfolie.

 

Vorig artikel
SLA Receptfilm – Zoete Aardappel & Honing Hummus
Volgend artikel
SLA recept: geroosterde kikkererwten met ras el hanout